NFT-tokens, den næste blockchain-hype?

NFT-tokens, den næste blockchain-hype?

Non Fungible Tokens (NFT) er en type digitalt aktiv registreret på blockchain. Sammenlignet med utility-tokens og kryptokurver har NFT-tokens 3 egenskaber, der adskiller dem: de er unikke, sjældne og udelelige.

NFT-tokens kan repræsentere mange forskellige typer digitale aktiver såsom: samleobjekter på Bitcoin Era blockchain, digitale kunstværker, ejendomme i virtual reality, billetter til begivenheder, spilgenstande. De kan også bruges til at certificere ejendomsejendomme, biler, kunstværker og intellektuel ejendom af forskellige slags.

Sådan fungerer NFT’er og deres fødsel

For at forklare en 5-årig, hvad NFT-tokens er, kunne vi sige, at de ligner internetstickers, men med garantien for at være originale og frem for alt unikke. Og med muligheden for at repræsentere alt, hvad der har en konnotation af knaphed og unikhed.

I blockchain-verdenen gemmes oplysninger om identiteten af ​​en NFT i en smart kontrakt. Hvert token har sin egen identitet, og derfor kan et aktiv ikke udveksles eller erstattes med et andet aktiv. Dataene fra en NFT gemt i en smart kontrakt er som det ægthedscertifikat, som nogle unikke kunstværker besidder. Mens de fleste tokens og kryptokurver er fungible, dvs. hvert token er det samme som alle andre token, er NFT-tokens alle unikke.

Mange mener, at NFT’er blev født på Ethereum, men dette er ikke tilfældet. Den første platform til at introducere „blockchain-samleobjekter“ var Counterparty with the Spell of Genesis-spillet i 2015. Counterparty er en protokol, der er i stand til at skabe digitale aktiver på Bitcoin-blockchain, udviklet inden ankomsten af ​​Ethereum.
spellsofgenesis.com

Spells of Genesis er et fantasitaktisk arkadespil, der på en smart måde blander strategiske aspekter af genren med kortindsamling og teambuilding. Mens nogle kort allerede er på blockchain, er der mulighed for at „blockchainize“ de kort, der er oprettet under spillet, og dermed bekræfte deres unikke karakter.

Ethereum-økosystemet opsnappede imidlertid hurtigt dette markedsbehov, og den 19. oktober 2017 lancerede Dapper Labs det berømte CryptoKitties-spil under Ethereum ETH Waterloo hackathon.

CryptoKitties

CryptoKitties er digitale samlekatte, der kan gengives. Når to CryptoKitties reproducerer, bestemmes deres afkomes udseende og genetiske sammensætning af 256-bit genomet fra hver forælder og et element af held, hvilket fører til 4 milliarder mulige genetiske variationer.

Gennem „Opdræt“ (avl) og „Siring“ (fødsel) bliver killingerne født. Når killinger opdrættes, bliver de mindre og mindre effektive til at reproducere, hvilket gør de sjældne killinger, der stadig kan reproducere ekstremt værdifulde. Når disse killinger bliver så langsomme til at reproducere, at de trækker sig tilbage, vil deres afkom typisk tage titlen „mest værdifulde“.

I januar 2018 blev standarden ERC-721 (Ethereum Request for Comments 721) foreslået af William Entriken, Dieter Shirley, Jacob Evans og Nastassia Sachs. Denne standard definerer en minimumsgrænseflade, som en smart kontrakt skal implementere for at tillade styring, ejerskab og udveksling af unikke tokens. Der pålægges ingen standard for token-metadata, og tilføjelsen af ​​yderligere funktioner er heller ikke begrænset, hvilket giver kunstneren fuld frihed til at indsætte enhver form for indhold.